Opiskelijakunnan hallituksen uusi puheenjohtaja kertoo tavoitteistaan ja odotuksistaan

Vaskivuoren opiskelijakunnan hallituksen uusi puheenjohtaja Jami Vesaniemi.

Jami Vesaniemi pyrkii tulevalla hallituskaudella lisäämään hallituksen avoimuutta ja kommunikaation kulkua koululaisille.

Teksti ja kuva: Oskari Kiviruusu

Opiskelijakunnan hallituksen uusi puheenjohtaja Jami Vesaniemi kertoo tässä haastattelussa odotuksistaan ja tavoitteistaan, joita hän on asettanut itselleen ja koko hallitukselle. Vesaniemen tavoitteita hallituskaudelle 2018 ovat viestinnän parantaminen lukiolaisten ja hallituksen välillä, sekä avoimuuden lisääminen hallituksen asioista. Hän haluaa myös parantaa koulumme yhteishenkeä, vaikka nykyinen tilanne on jo erittäin hyvä.

Vesaniemi kokee erittäin hyödylliseksi sen, että hän on toiminut Vaskivuoren opiskelijakunnan hallituksen varapuheenjohtajana hallituskaudella 2017. Hän sai käytännön kokemusta 2017 hallituskauden puheenjohtajan Emmi Söderholmin ollessa kuukauden kiinni ylioppilaskirjoituksissa ja niihin valmistautumisessa. Hän tuntee hyvin kaikki hallituksen vanhemmat jäsenet ja pyrkii tutustumaan ja ottamaan kaikki uudet jäsenet mukaan toimintaan täysillä tulevalla hallituskaudella.

Puheenjohtajan mielestä on tärkeää pitää hallituksen ja lukion yhteishenki erittäin hyvänä, ja hän sanoo yhteishengen säilyvän vain yhdessä tekemällä. Hän pitää tärkeänä, että opiskelijoille kerrotaan, mitä opiskelijakunnan hallitus tekee.

Hän on myös jyrkästi kiusaamista vastaan. Se on todella tärkeä viesti opiskelijoille, jotka kokevat että heitä kiusataan. Onneksi lukion sisällä ei esiinny kiusaamista lähes ollenkaan.

Jami kehui myös Vaskivuoren kurssitarjontaa ja on tyytyväinen siitä, että Vaskivuoressa saa koota lukuvuodet niin kuin itse hyvältä tuntuu, tietyt säännöt huomioon ottaen. Hän sanoo myös, että Vaskivuoressa opiskelun olevan sopivan työlästä, eikä se ole liian laiskaa tai rankkaa.

Jami Vesaniemi uskoo seuraavasta hallituskaudesta tulevan erittäin hyvän ja sanoo tukevansa koko hallitusta ja saavansa myös tukea hallitukselta ja varapuheenjohtajalta Alina Jefremoffilta.