High School Musical antaa nuorille mahdollisuuden tehdä ammattimaista teatteria – budjetti 100 000 euroa

Lavastus ja puvustuskin tehdään viimeisen päälle Vaskivuoren High School Musicalissa.

Vaskivuoren lukion musikaalia tehdään ammattimaisesti ja kunnollisella budjetilla. Esitykset ovat tulosta kuukausien työstä.

Teksti ja kuvat: Elias Gill

Vaskivuoren lukio on tuottamassa uutta musikaalia, joka perustuu Disneyn kuuluisaan High School Musical -elokuvaan. Musikaalin näyttelijäkaarti koostuu Vaskivuoren opiskelijoista. Jokainen, joka haluaa näytellä, pääsee mukaan. Musiikkipuolesta vastaavat musiikkilukion johtaja Matti Suomela ja musiikkilinjalaiset.

Disneyn alkuperäinen High School Musical on Kenny Ortegan kirjoittama elokuva, joka julkaistiin vuonna 2006 Yhdysvalloissa. Elokuva saavutti nuorten keskuudessa suuren suosion, ja siitä tehtiin useita jatko-osia.

Musikaalin budjetti on noin 100 000 euroa.

”Meillä on ammattityöryhmä kiinnitettynä eli meillä on aika isot palkkakulut ja sitten meillä on tilavuokraa kulttuuritalo Martinuksesta… Kulumme ovat ihan ammattiteatterin luokkaa”, sanoo musikaalin markkinoinnin ja tuotannon johtaja Susanna Metsälä.

Susanna Metsälä vastaa musikaalin markkinoinnista ja tuotannosta.

Musikaalin suuret kulut kattaa Vaskivuoren musiikkiseura ry, Vantaan kaupunki, lippujen myynti ja useat yhteistyökumppanit.

”Se valtava energia mikä  näyttämöllä on, on monen kuukauden työskentelyn tulos, joka ei voi olla tarttumatta katsomoon ja katsojiin. Se on aika voimauttava elämys ja toivoisin, että jokainen saisi mahdollisuuden tulla mukaan katsomaan ja kokemaan sen.”

Vaskivuoren High school musicalin ensi-ilta torstaina 11.1  kello 19  Vantaan kulttuuritalo Martinuksessa.